שיח`ה חדיג`ה ראדין היא מורה בכירה במסדר המוולווי של אמריקה אשר בראשו עומד השיח` ג`לאל-א-דין לורס. למסדר יש מרכזים ברחבי העולם ובקרוב גם בישראל. זו הפעם השביעית שחדיג`ה מגיעה לישראל במטרה להמשיך את תהליך החניכה אל המסדר המוולווי. במסגרת זו יתקיימו מספר סדנאות הפתוחים לכל המעוניין.
חווית המחול הסופי – הסחרור, הינה מפתיעה וייחודית. הגוף זהו תהליך מרתק של אימון פיזי ונפשי אשר מתקיים בו איחוד בין המרכיבים הבסיסיים של הגוף, המחשבה, הרגש והנשמה.
גם כצופה המחול מרגש ביותר כיוון שניתן לראות כיצד נחשף הרוקד ומתוכו נובעת התמודדות כנה ואמיתית המלווה בתחושת שלווה עמוקה ביותר.
המסדר המוולוי הוקם לאחר מותו של המורה הסופי ג`לאל א-דין רומי, על ידי תלמידיו הנאמנים לפני כ 700 שנה. רומי נולד בפרס ונדד עם משפחתו לקוניה שבטורקיה, שם היה למורה, משורר ודיין. בשונה מן המסורת המוסלמית המסורתית, רומי לימד וחי את הסופיות, שהיא זרם מתוך האסלאם השם את הדגש באהבה ובכוונת העשייה עצמה יותר מאשר בחוקי ההלכה.
Only love, only love, only love
How many times i must tell you before you jump in to the fire. Rumi
באחד משיריו כותב רומי:"יש אין ספור דרכים ליפול על ברכיך ולומר תודה לאל". ואכן במסורת זו, הנגינה, השירה והריקוד הם חלק ביליתי נפרד מן התפילה.
מסיבה זו הסחרור הסופי אינו ריקוד לשם הבידור, אלא רוקדים אותו בעיקר כטקס, בניגוד לסגנונות
מחול פופולאריים ועממיים.
המחול הסופי – מהו?
זהו ריקוד שבו הרקדן סובב סביב עצמו, סביב צירו, ללא מגבלת זמן. כיוון הסיבוב הוא שמאלה, לעבר הלב, כאשר הזרועות פתוחות מעלה ולצדדים, כף יד ימין פונה כלפי השמים על מנת לקבל את תמיכת האל, וכף יד שמאל פונה מטה, כלפי האדמה על מנת להעניק מטובו לבני האדם. הריקוד מלווה במוסיקה ושירה שאף הם, כאמור, מהווים חלק מהדרך של הכנעות המאמין לאלוהיו.
הטכניקה המסורתית מורכבת משבעה שלבים. במסורת העתיקה כל שלב נלמד על פני שנה שלמה לפחות, ובה משתמשים במסמר המחובר לרצפה באופן שבו רגלו השמאלית של המתרגל מונחת כשהמסמר נמצא בין הבוהן לאצבע הראשונה. בצורה זו מעוגן הרקדן היטב לקרקע והציר המרכזי יכול להירקם. בנוסף לטכניקה נדרש אימון פנימי נפשי אשר יאפשר לרקדן לשאת את הסחרור ללא נפילות, סחרחורות וכדומה.
אימון האמון
כאמור, מחול זה מקורו במסורת מוסלמית סופית דתית אשר במרכזה עומדת אהבה, אמונה גדולה ואמון באלוהים. הסופים מאמינים שהאלוהות יצרה את העולם כאחדות אחת הפועלת במסגרת של חוקים הרמוניים, של שאיפה לאיזון בין נתינה לקבלה, ומטרת הדרך היא לחזק את האחדות של הפרט עם הדרך האלוהית. כל אחד ואחד צופן בתוכו את הקריאה לפקוח את עיניו הנסתרות ולבוא, לחזור אל שורש מהותו הפנימית. במהלך הסחרור האדם מתמודד עם היכולת להתמסר ולשחרר את המעצורים והפחדים אשר הוא נושא וכך פותח את ליבו לאמונה. זוהו למעשה אימון שהוא תפילה, ודרך להודות ולהלל את הבורא.
למה?
אם נבחן מקרוב את רעיון הסחרור נגלה, בעזרת המדע, כי למעשה הכול סובב כל רגע. האלקטרונים, פרוטונים והניטרונים אשר מרכיבים את האטום. המחזוריות בטבע ובחיים הלידה והמוות, כמו סיבוב סיבובם של כדור הארץ והירח, כולם סובבים סביב מרכז. בסחרור הסופי הרקדן מתמזג עם הסחרור הטבעי, עם מקור הקיום והבריאה, סביב ציר אחד מרכזי של הוויה.
מה?
כיום תרגול הסחרור הסופי מתקיים במסגרות לימוד מוסמכות ובטקסים שונים בארץ ובעולם ומאומץ אף במגזר היהודי. זוהי דרך ייחודית המאפשרת לאדם לקלף מעצמו שכבות ישנות ובלתי מודעות, ולהיחשף לאמת נעלה יותר.
הסדנא
תכלול לימוד צעדי הסיבוב הסופי,
מדיטציה סופית והעמקה בהבנת השילוב של גוף ונפש בסיבוב עצמו.
במשך השנה מתקיימים מפגשים קבועים וסדנאות אותן מעבירים אורה ואיהאב בלחה
תלמידים של חדיג`ה שעברו אף הם את טקס החניכה למסדר.
[email protected]